Underhåll av maskiner och installationer samt skötselråd

För att ditt nya hem och dess maskiner samt installationer ska hålla kvaliteten, så bör du
underhålla dem enligt tidsangivna punkter enligt denna underhållsplan från Skanska. Denna lista är ett stöd för att underlätta ditt arbete. Kontrollera alltid leverantörens skötselråd för ytterligare information om just dina maskiner och installationer.

Ditt hem håller sig fräscht och snyggt längre om det rengörs och underhålls på ett riktigt sätt. Dessutom minskar slitaget med regelbunden skötsel. Många tvätt-, disk- och rengöringsmedel påverkar miljön. Det finns miljövänliga och skonsamma alternativ att köpa. För vardagsrengöring räcker det i många fall med miljömärkt handdiskmedel och vatten. Överdosera inte. Du kan komplettera med såpa eller annat medel märkt ’’Bra miljöval’’ eller ’’Svanen’’. Som ytterligare hjälpmedel kan du prova vit skrubbsvamp, tvålull, citronsyra, ättiksprit, T-röd eller hushållssoda.

Du har också fått en pärm för Installationer där du hittar manualer, bruksanvisningar och dylikt. Vid minsta tveksamhet om hur underhåll ska gå till så hänvisar vi till leverantörens information, som bland annat kan fås från deras hemsida respektive kundtjänst. Observera att det kan finnas beskrivning av skötselråd på material du inte har, bortse i så fall från dessa.