Om Nattsländan

En stadsdel fylld av liv och rörelse

Nattsländan är ett naturnära och modernt kvarter – med 72 bostadsrätter – mitt i populära Järvastaden i Solna. Föreningen ligger nära både natur och storstadspuls, omgiven av skog och vackra stadsradhus i ett av Järvastadens lugnaste lägen.

På tomten mellan de fyra husen finns både gräsmatta och lekytor för barnen och några minuter promenad bort ligger den populära Mulle Meck-lekparken. Runt hörnet finner ni vackra Igelbäckens naturreservat och en kort promenad bort finns busshållsplats och den lokala ICA-butiken.

Föreningen har Igelbäckens naturreservat som närmsta granne. Naturreservatet bildades 2005 för att bevara och vårda ett värdefullt naturområde för rörligt friluftsliv, biologisk mångfald och kulturmiljö. I reservatet finns en omväxlande natur med skog och öppen mark, bergknallar och sänkor. Här finns gammal strövvänlig skog, fornminnen och kulturhistoriska byggnader. Det finns många stigar och motionsspår i området. Genom reservatet rinner Igelbäcken i öst-västlig riktning och där lever den sällsynta fisken grönling.

I föreningen finns hem för både små och stora familjer och det finns allt mellan en rymlig tvåa till en smart planerad fyra. Alla lägenheter har en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Undantaget är terrasslägenheterna som istället har ett separat kök och ett extra stort vardagsrum.

Järvastaden är barnfamiljernas paradis, rikt på fritidsaktiviteter, och ligger nära shopping och nöjen.

Skolor och förskolor

I Järvastaden har du promenadavstånd till barnomsorg och skolor. I området finns idag ett antal förskolor med olika inriktning och på gångavstånd finns Ringens skola (fd Bagartorpsskolan) med årskurs F-9 och  I Ur och Skur förskola ligger på Fågelhundsvägen 1 . Skolan Vittra i Brotorp, åk 0-9 ligger på Boplatsvägen 1. Det står även förskolor på tur som vill etablera sig i detta attraktiva och barnrika område. Den nya skolan i Järvastaden åk 0-6 som ligger nära Villabacken ska vara klar i augusti 2017. För mer information, gå in på Järvastadens eller Solna stads hemsidor, se länkar längre ned på sidan.

Ett par minuters gångväg från Nattsländan ligger Mulle Mecks äventyrliga temalekpark som är gratis att besöka och öppen året runt. Mulle Meck-lekparken vann stadsmiljöpriset 2010. Intill ligger Mulle Meck-biblioteket och en basketplan som vintertid förvandlas till en isbana. Igelbäckens naturreservat finns alltid nära tillhands för svampplockning och skogsäventyr. Ännu närmare ligger Ursviks motionsanläggning med elbelysta jogging- och skidspår.

Det populära utflyktsmålet Överjärva gård är bara en kort promenad bort, bredvid golfbanan. I området finns dessutom stall, brukshundsklubb och mountainbikespår. En cykeltur på en kvart tar dig till Kista galleria med 180 butiker och matställen samt en filmstad med 11 salonger. Du kan också kliva på bussen till Solna Centrum som erbjuder det mesta.

Service och kommunikationer

Järvastaden håller på att utvecklas till en ny, mycket barnvänlig, stadsdel i Solna. Redan nu har många flyttat in och området har börjat sjuda av liv och rörelse. Flera bekvämligheter är ständigt på gång, som skolor, butiker, uteserveringar, nya busslinjer och en ny stadsdelspark, spegeldammsparken.

Här bor du omgiven av skog och vackra kedjehus i ett av Järvastadens lugnaste och bästa lägen. För dig som vill åt motion och friluftsliv ligger Ursviks motionsanläggning med elbelysta löp- och skidspår på nära avstånd.

Järvastaden ligger dessutom endast ett stenkast ifrån nya Arenastaden som växer fram med bland annat hotell, kontor samt med skandinaviens största galleria  Mall of Scandinavia med över 224 nya butiker, över 20 restauranger och caféer och 14 biosalonger (med Sveriges första IMAX, Nordens största dukar och VIP-salonger) samt den nya nationalarenan med plats för 65 000 besökare.

Föreningen har organisationsnummer: 769622-1113