Vaksamhet på vattenskador

Föreningen har dessvärre haft flera fall av vattenskador under den senaste tiden. Styrelsen vill därför uppmana alla medlemmar att vara vaksamma på vattenläckage i kök och badrum.

Enligt bostadsrättslagen ska en bostadsrättshavare på egen bekostnad hålla sin lägenhet i gott skick. Förutom löpande underhåll ska medlemmen också ta hand om det periodiska underhållet, det vill säga bekosta skador som plötsligt och oförutsett uppstår i lägenheten och det är oavsett orsak till skadan.

Normalt ingår i lägenhetsunderhållet såväl väggar, golv och tak som inredning och utrustning. Det kan till exempel vara köksutrustning och skåpinredning i kök, handfat, toalett och badkar i badrum samt garderober.

Rengör regelbundet kylskåpets dräneringshål, kontrollera droppskyddet under diskmaskinen och var uppmärksamma på om det kommer vatten ur det så kallade skvallerröret i badrummet. Kontakta alltid styrelsen vid skador i lägenheten.

Var vaksamma på alla vitvaror, de som installerades när huset byggdes kan nu börja bli till åren. Kontrollera att tilltänkta hantverkare är certifierade, det är särskilt viktigt vid renovering av badrum. Informera styrelsen om ni planerar eller överväger att göra en renovering, se hemsidan för mer information.