Trygg i Järvastaden och Nattsländan

Vi har tidigare informerat att som ett led i att öka tryggheten i området har Järvastaden AB (JAB) anlitat en Trygghetsvärd (Stanley Security AB) och Trygghetsambassadörer för de olika bostadsrättsföreningarna och samfällighetsföreningar i vår stadsdel, vilket vi tidigare har skrivit om.

Vice ordförande Richard Stenros är Trygghetsambassadör för vår förening.

Samtliga Trygghetsambassadörer har fått befogenheter att logga in i Tryggetsvärdens rapportsystem för att notera inträffade incidenter i Järvastaden och som ser till att incidenterna införs på ett korrekt sätt och att varje incident endast tas upp en gång.

Systematiskt säkerhetsskyddsarbete i Brf Nattsländan
Styrelsen har tidigare beslutat att händelser i vår förening ska rapporteras till föreningens trygghetsambassadör antingen via mejl, trygghet@brfnattslandan.se eller via appen Coyards.

Det är viktigt händelser kommer in till områdets Trygghetsvärd (Stanley Security AB) då de baserar sitt proaktiva arbete när det gäller tryggheten i Järvastaden på vad som kommer in i deras databas.

Med appen Coyards kan vi i föreningen skapa en större gemenskap, och den blir viktig i vårt gemensamma säkerhetsarbete. Coyards skapar även förutsättningar för bättre kännedom om alla som bor i föreningen så att vi lär känna varandra lite mer. Det innebär att vi i större utsträckning vet vem som rör sig i och runt våra fastigheter, vilket skapar trygghet.

Efter nedladdning av Coyards så skapa inlogg (din mejladress och skapa lösenord) sök upp gruppen Brf nattsländan och ansök om medlemskap. Administratör för vår grupp är Richard Stenros. I inställningar ange under fliken Övrig info ert lägenhetsnummer.

Har du några frågor så kontakta trygghet@brfnattslandan.se

TIPS-telefon till Järvastadens Trygghetsvärd; 08-514 830 79
– Detta telefonnummer ersätter inte larmsamtal till 112 vid nödsituation.
– Nummet är bemannad hela dygnet alla dagar, av operatör på larmcentral och förmedlar information till Järvastadens Trygghetsvärdar.
– Berätta att du ringer från Järvastaden.

Vad händer just nu?
Trygghetsambassadörerna i området hade sitt senaste möte den 26 juni, och områdets Trygghetsvärd (Stanley Security AB) gick igenom olika händelser och aktiviteter som genomförts sedan senaste mötet.

Bland annat noterades att eventet ”Olyckor i hemmet, Kris och HLR”, som hölls i skolan RWS Järvastaden i april, hade mycket få deltagande sannolikt beroende på att många boende i Järvastaden helt enkelt inte kände till eventet. Nu siktar Stanley Security AB på att köra en ”repris” av denna aktivitet i september, mer information gällande datum mm kommer på Järvastadens hemsida.