Kvarnkullens återvinningscentral i Sundbyberg stänger

Nu börjar arbetet med utbyggnad av tvärbanan bland annat genom Ursvik i Sundbyberg vidare till Kista. Återvinningscentralen i Kvarnkullen kommer därför att stängas och sista dag att lämna avfall är onsdagen den 21 augusti. Du som bor i Solna är välkommen till någon av SÖRABs andra anläggningar.

Avfallsbolaget SÖRAB driver Kvarnkullens återvinningscentral och 5 andra återvinningscentraler (ÅVC) i norra Storstockholm på uppdrag av nio kommuner; Sundbyberg, Solna, Sollentuna, Upplands Väsby, Täby, Danderyd, Järfälla, Vallentuna och Lidingö.

Anledningen till att Kvarnkullens ÅVC läggs ner är att utvecklingen av Ursviksområdet i Sundbyberg kommit fram till den sista etappen och att staden därför sagt upp SÖRABs markavtal.

En ny ÅVC planeras till Rissne i Sundbyberg och inom några år kommer det då finnas en ny modern returpark. Till dess och för att inte belasta de övriga ÅVC:erna kommer SÖRAB att upprätta en tillfällig och förenklad mottagningsplats för grovsopor i Sundbyberg. Förhoppningen är att den kommer att tas i drift under hösten.

Du som bor i Solna/Sundbyberg är välkommen till någon av SÖRABs andra återvinningscentraler. Öppettider och vägbeskrivningar finns på www.sorab.se