Skärpt uppmärksamhet!

Obehöriga personer i andras garage och inbrott i grannföreningarna

De senaste dagarna har tyvärr en av grannföreningarna i Järvastaden haft besök av obehöriga personer som övernattat i garaget. Dessutom har ett inbrott inträffat i en annan förening.

En förening har i veckan haft skadegörelse och en mindre stöld riktat mot en bil i deras garage. En person med kundvagn har smitit in efter att en bil kört in i garaget. Troligen har personen övernattat i garaget med sin kundvagn. Den drabbade föreningen har dokumenterat händelsen med kamera och händelsen är polisanmäld.

Enligt uppgift så kan det vara så att personen observerats i annat garage i området. Det händer ibland att personer smiter in tillsammans med en bil, just när porten är öppen. I skydd av garaget kan de arbeta ostört under många timmar, det kan också upplevas otryggt på andra sätt.

I veckan var ar det även ett inbrott i en annan förening. Inbrottet genomfördes under förmiddagen. Trapphusporten hade ställts upp med en cigarettfimp.

Styrelsen uppmanar alla till skärpt uppmärksamhet.

Vi uppmanar alla boende i föreningen till att vänta kvar och titta i backspegeln så att ingen smiter in i garagen. Se till att trapphusdörrar är stängda och om ni inte känner igen någon så stanna och ta dialogen direkt med en ”smitare”.

Mer om trygghetsarbetet i föreningen och i området finner ni här.