Kyla, mörker, snö och is

Mörkret är här och snart har vi adventstider, vilket gör det extra mysigt att tända ljus.

Styrelsen vill påminna om aktsamhet med levande ljus, att alltid släcka ljusen när man lämnar rummet. Låt inte ljusen brinna ner för långt i ljusstaken, håll dem borta från gardiner och annat som lätt tar eld, samt kontrollera att brandvarnaren fungerar.

Det sitter en (till två) brandvarnare i alla våra lägenheter. Det är du själv som ska underhålla brandvarnaren och kontrollera att den fungerar. Om din brandvarnare börjar pipa då och då utan anledning, betyder det att den ska kontrolleras, eller kanske helt bytas ut.

Det är lägenhetsinnehavarens ansvar att det finns en brandvarnare i lägenheten. Vid byggnationen av våra hus installerades en nyare modell (X10 – Optisk Brandvarnare –Deltronic) och den är försedd med ett inbyggt batteri. Du ska rengöra brandvarnaren och testa att den fungerar med jämna mellanrum. Passa på att testa dina brandvarnare efter att du läst detta nyhetsbrev.

Även om kylan mildrar något just nu ber styrelsen er vara uppmärksamma och inte ställa upp entrédörren i onödan så att värmen försvinner ut. Det är vid de temperaturer vi har nu, +- ett par grader, som det kan upplevas kallt i lägenheten. Det beror på att luften oftast är fuktigare och därmed upplevs som kallare. Radiatorerna (elementen) ska inte luftas.

Styrelsen hoppas att vi kan fortsätta den fina traditionen i föreningen att vi alla hjälps åt att sopa/skotta utanför våra portar. Fortsätt gärna att ta ett par tag med skyffeln/sopkvasten utanför din port/entré när snön kommer. Om vi hjälps åt att hålla snöfritt undviker vi att det blir en isbula som i värsta fall gör att någon halkar och slår sig. I varje trapphus kommer det snart att finns en skyffel och borste.

Styrelsen vill även påminna alla om att ställa in och hänga upp cyklar i våra cykelrum inför
vintern för att underlätta snöskottningen.

Var lite extra uppmärksam på parkeringsreglerna/servicedagarna för att ge
snöröjningen en chans att göra sitt jobb ordentligt. Skulle de missa att ploga/sanda,
på gatan eller trottoaren gör du en felanmälan till Solna Stad som är ansvariga för
snöröjningen.

Tänk också på att det är du som medlem som ansvarar för att din balkong/terrass
hålls fri från snö/is. När du snöröjer se till att du inte kastar snön på din grannes
balkong/uteplats.